Téli gumi a fatelep járművére, az én segítségemmel

Szerencsésnek tartom magam, amiért végül úgy döntöttünk a párommal, hogy nem a fővárosban, hanem az elővárosban telepedünk le. Így most annyiért, amennyiből ott egy olyan szűk lakást vehettünk volna, amiben a kutya is csak fel-le tudja csóválni a farkát, most egy családi házban lakunk. Tény, hogy problémásabb a közlekedés, jóval korábban kell kelnem, mintha csak 15-20 perc lenne bejutni munkába, de előnyökkel is jár ez az életmód. Általában csend van és nyugalom, nem kell a szakadatlan forgalom folyamatos zúgását hallgatni, éjszaka sötét van és látjuk a csillagos eget. Arról nem is beszélve, hogy végre lehetőségünk nyílt beszerezni és beüzemelni közös nagy vágyunkat: egy kandallót! Igen, egy igazi, hangulatos kis kandallót, amiben esténként lobog a tűz, és kellemes meleggel tölti meg a lakóteret. Többnyire fával fűtünk, de előfordul, hogy fabrikettet is használunk. viszont annak örülünk, hogy sikerült a közelben egy jó fatelepet találni, ahonnan jó áron tudunk jó minőségű fűtőanyagot rendelni. Azonban a tüzépesnek téli gumi gondjai akadtak, de hála az égnek az én segítségemmel ezt is sikerült áthidalni.

téli gumi

Már javában ősz volt, amikor a téli tüzelőt hozattuk, immáron sokadjára. Szerencsére sikerült már vele olyan jó kapcsolatot kialakítani, hogy szinte haverok lettünk. Ha találkozunk, akkor is tudunk pár szó beszélni, nem csak bámuljuk a másikat. Szóval mikor hozta a téli fánkat, elpanaszolta, hogy a nyakán a téli időszak, és a kisteherautójára jól jönne egy készlet új téli gumi, de annyi a megrendelése, hogy egyszerűen nincs ideje elmenni vásárolni. Kérdeztem tőle, hogy miért nem rendel online, biztos van olyan webshop, ahol ilyesmivel foglalkoznak. Mondta, hogy sajnos ő ilyet nem ismer, és egyébként is hadi lábon áll az internettel, szóval felajánlottam neki, hogy nézelődöm kicsit, és ha találok jó helyet, akkor elküldöm neki. Egyelőre ennyiben is maradtunk. Teltek a napok, és eszembe jutott a felajánlás, amit tettem. Nem lett volna jó lógva hagyni az embert, tekintve, hogy részben neki köszönhetjük a téli fűtésünket, így hát leültem a számítógép elé, és keresgélni kezdtem.

Elég nagy a kínálat, mit ne mondjak, találkoztam sokféle hirdetővel, de az az igazság, hogy egy olyan volt, amelyik ár-érték arányban toronymagasan kiugrott a többi közül. Itt márkás, minőségi abroncsokat lehet venni komoly kedvezményekkel, és szerencsére téli gumi is akad bőven, mindenféle méretben. Kimásoltam az oldal linkjét és elküldtem a fatelepesnek, hátha segítségére tudok lenni, és nem neki kel utánajárni. Eltelt pár hét, mire visszajelzés érkezett tőle, az viszont felettébb pozitív volt. Felhívott, és mindenek előtt nagyon megköszönte a segítségemet, ugyanis a járgányon már az új garnitúra téli gumi forog, és nagyon meg van vele elégedve. Elmondása alapján az egyik embere segítségével már másnap átnézték a kínálatot, és meg is rendelték a megfelelő abroncsokat. egy hétbe sem telt, és a futárszolgálat már hozta is ki nekik, úgyhogy csak a gumisig kellett velük elmenni, és már fent is volt a friss készlet téli gumi, pont az utolsó előtti pillanatban. Hiszen nem sokkal később már rosszra fordult az idő, de a segítségemnek hála már sokkal kevésbé kell tartani a csúszkálástól.