Tél, fűtés, energetika

A fabrikett egy remek találmány olyanok számára, akik a kis kandallójukba szeretnének az őszi, téli estéken tűzet rakni, de nem szeretnének fát hasogatni, helyette inkább megveszik a fabrikettet, és azzal biztosítják a szobában a meleget. A fabrikettet most már számos helyen be lehet szerezni, és nagyon nagy hőt tud kibocsátani, amely brikett kis helyen is elfér köszönhetően az összepréselt formátuma miatt. Egy ilyen téli beszélgetős este a barátainkkal mindig felemelő, kis borozgatás, a kandallóban pattogva, ropog a fabrikett, közben pedig jókat beszélgetünk. Akkor került szóba, hogy az egyik barátunk eladja a lakását, és a lakás eladásához is számos iratot be kell szereznie, mind közül a legfontosabb az energetikai tanúsítvány megszerzése, mivel az ügyvéd csak akkor tudja kiállítani a vevő számára az adásvételi szerződést. A barátunk felvilágosított minket, hogy ez a tanúsítvány biztosítja a vevőt arról, hogy a lakással minden rendben van, nincs feleslegesen energia pocsékolás, és a különböző közüzemi számlák is kifizethető árkategóriában mozognak.

Szóval az elmúlt napjait azzal töltötte a barátunk, hogy egy olyan céget keressen, aki gyorsan, még ezen a héten le tudja végezni, a felmérést helyszínen és meg tudja küldeni számára az elkészült tanúsítványt. Az interneten szerencsére rátalált egy remek cégre, akiknek ez a fő profiljuk, hogy energetikai tanúsítványokat adnak meg, felméréssel, szakvéleménnyel. A remek oldalukon; e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak/, nem csak arról tud informálódni az érdeklődő, hogy miként is zajlik az ő megkeresésük és a helyszínre való kiérkezés.

Hanem az oldalon; e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak/, az is megtalálható, hogy milyen áron dolgoznak, illetve hogy milyen ársávok vannak, Budapesten, illetve vidéki településeken.

Mivel az oldal nagyon szimpatikus lett a barátunknak, már a szerkesztéséből látszott, hogy egy profi céggel van dolga, akik összeszedetten és a megrendelőik igényeit szem előtt tartva dolgoznak azon, hogy a tanúsítvány mihamarabb az ügyvédhez tudjon kerülni. A barátunk visszahívást is kért a cégtől, melyet pár órán belül meg is tettek, nagyon rugalmasan kezeltél a barátom időbeosztását, és alkalmazkodtak az igényeihez. Mivel késő délutánig dolgozik az volt a kérése, hogy akkor érkezzenek hozzá, amit meg is tettek, nagyon alkalmazkodóan. Első körben a vonal túlvégén lévő hölgy a barátom türelmét kérte, hogy a műszaki felmérő szakember kollégájával egyeztessen, hogy mikor is tud pontosan kiérkezni hozzá. Ez is nagyon hamar eldöntésre került, hogy már másnap volt szabad kapacitása a felmérő szakembernek, így meg is beszélték az időpontot, melyen pontosan meg is jelent. Szuper gyorsan, ám a munka és a mérés rovására nem menően, fel is vette az adatokat, melyeket a cég központjába be is küldött még ott a barátom lakásában, hogy ott ki tudják értékelni, és elemezni a kapott adatokat, melyekből ki tudják állítani a tanúsítványt. A barátom két opció közül tudott választani, hogy az elkészült energetikai tanúsítványt e-mailben, elektronikus formában kapja meg, vagy futár igénybevételével személyes átvételt és a papír alapú formátumot választja. Ő a papír alapút kérte, kicsit régimódi, és a saját szemével szeretné látni a tanúsítványt. Mely tanúsítvány a következő napon meg is érkezett a futárral. Szinte hihetetlen és a baráti társaságban is hüledeztünk, hogy hogy lehet ilyen gyors ez a cég, és mégis milyen precíz munkát tud végezni. A tanúsítvány megérkezett és barátunk a futárnál fizetett, és ami csodás, hogy kártyával is ki tudta egyenlíteni a számlát.