Siófoki kikapcsolódás a pakolás utáni fájós derekamra

Egy évvel ezelőtt kicsit változtattunk a fűtési szokásainkon. Mivel a feleségemmel úgy ítéltük meg, hogy a gáz egyre drágább, a fűtőértéke egyre alacsonyabb, a téli számláink pedig egyre magasabbak, úgyhogy lépnünk kell valamerre. Innen jött az ötlet, hogy vegyünk egy kis vaskandallót, amivel majd kellemesen kifűtjük a házat egész télen. Meg is tettük a nagy lépést: elmentünk, és megvettük a kandallót, minden szükséges kiegészítővel egyetemben. Tűzi készlettel, megfelelő füstcsövekkel és minden egyébbel. Ezen kívül rendeltünk még tűzifát is, húsz mázsát, de elrontottuk a dolgot, mert már javában ment a fűtési szezon, és olyan friss fát hoztak ki, hogy szerintem egy héttel korábban még a rigó fütyült rajta. Úgyhogy egész télen szenvedhettünk a szárítgatásával, a füsttel és a nehéz begyújtással. Ezen felbuzdulva idén már nem fát, hanem brikettet rendeltünk, én viszont a szokásos temperamentumommal álltam a dologhoz.

Igaz, hogy a brikett drágább, de kicsit nagyobb a fűtőértéke, és szabályos alakú, tehát a tárolása is könnyebb. Én naivan arról is meg voltam győződve, hogy pakolni is könnyebb lesz, de sajnos ebben keservesed tévedtem. Amikor meghozták és lepakolták, úgy éreztem, hogy tele vagyok energiával. Még szinte földet sem ért az első csomag, én már kaptam is fel és vittem a helyére. Ez eddig rendben is lenne, de a harmadik körnél tettem egy olyan rossz mozdulatot, hogy az egész derekam belesajdult. A fuvarosok is észrevették, és gyorsan odasiettek, mielőtt hanyatt estem a két csomag brikettel a karjaimban. Rendesek voltak, mert utána, mivel látták, hogy fájdalmaim vannak, segítettek a helyére pakolni a csomagokat. Adtam is érte nekik rendes borravalót, viszont amit az egyikük ajánlott, az még jobb volt. Azt mondta, érdemes lenne kicsit pihentetni és kezeltetni a hátamat, mert ha nem foglalkozom vele, akkor baj is lehet belőle.

Elmesélte, hogy nemrég járt ő is Siófokon, ahol egy fantasztikus apartmant sikerült foglalnia, amelyet a siofokszallas.info oldalon talált. Hoztam papírt és tollat, és felírtam a nevét és az elérhetőségét ennek a siófoki szállásnak, amit ajánlott, majd elköszöntem tőlük. Bent aztán felütöttem a gépemet, és megnéztem, hogy milyen csodás apartmant ajánlott emberünk Siófokon. Amit láttam, az nagyon impozáns volt! Valóban az, amire egy fáradt és ráadásul túlerőltetett embernek szüksége van! Megbeszéltem a feleségemmel, és ő is egyetértett abban, hogy elmehetnénk. Nagyon régen voltunk már bárhol is, és ha így folytatjuk, hogy állandóan csak a munka, és sosem pihenünk, akkor ne csodálkozzunk, ha elfáradunk és megsérülünk. Ennyi év után igazán megérdemeljük, hogy egy kicsit kényeztetve is legyünk. Szóval még aznap este kinéztünk egy dátumot, és ajánlatot kértünk az kiszemelt apartmantól.

Másnap vettünk ki mindketten szabadságot arra a hétre, és mire hazaértünk meg is jött a visszaigazolás a foglalásról. Kevesebb, mint egy hónap volt addig, tehát nekem addig is foglalkoznom kellett a derekammal: kentem mindenfélével, igyekeztem pihentetni, és kíméletesen átmozgatni. Nem bántam meg, hiszen egy csodálatos hetet töltöttünk Siófokon, és egy új emberként léptem ki az apartmanunk ajtaján. Hazafelé már egyáltalán nem fájtam sehol, friss voltam és kipihent. Alig vártam, hogy hazaérjünk és kipakolhassunk, valamint azt, hogy a következő héten eldicsekedhessek bent a munkatársaknak a megfiatalodásomról. Nekik is javasolni fogom, amikor csak tudom, mert ez a remek balatoni kikapcsolódás tényleg felért egy újjászületéssel.