Minőségi megoldások legyen szó akár fűtőanyagról, akár vízszerelésről

Azt vettem észre, hogy amióta felnőtt vagyok, már nem arra törekszem, hogy egy adott dolgot minél olcsóbban megússzak. Régebben sosem értettem azokat az embereket, akik hajlandóak voltak több pénzt kiadni valamiért, amikor ott volt az ugyan silányabb minőségű, de olcsóbb termék vagy szolgáltatás. Később rájöttem, hogy ez a gondolkodásmód nem éppen célravezető. Most már számomra is fontos, hogy valami megbízható legyen. Ezért döntöttem úgy, hogy a hagyományos fa helyett fabrikettel fogok fűteni, mert sokkal nagyobb a fűtőértéke, ezáltal jóval gazdaságosabb megoldás, és ezt a döntésemet azóta sem bánom. Továbbá amiben egy ideje szintén nem vagyok hajlandó kompromisszumokat kötni, az a vízszerelés.

Ha a fiatalabb énem előre látta volna, hogy meg fog változni a gondolkodásmódom, biztosan elszörnyedt volna, hogy milyen öreges lettem, közben ez nincs így. Pont hogy a korábbi nézeteim nem voltak hosszútávon fenntarthatók. Ajánlás alapján én a vízszerelés.net-et néztem ki magamnak, mint leendő vízszerelési céget, mert olvastam már korábban jókat róluk. Ráadásul Pest megyén és Budapesten belül házhoz is jönnek. Az oldalukon azt is olvastam, hogy ha nagy a baj, akár egy vagy két óra alatt is kijönnek, illetve éjjel – nappal a szolgálatunkra állnak.

Amikor ellátogattam a weboldalukra, hogy jobban megnézzem magamnak ezt a vállalatot, először a duguláselhárítás fül ragadta megy a figyelmem, mert korábban volt már ilyen jellegű problémám. Sajnos a társasházban, ahol lakok, gondot okoznak a szűk csövek, amik gyakran eldugulnak. Olyankor meg az ember csak vakarhatja a fejét, hogy mit is csináljon. A vízszerelés.net oldalán lehet olvasni azt is, hogy nem érdemes házi praktikákkal, vegyszerekkel próbálkozni, mert nagyobb kárt csinálhatunk, mint hasznot. Azt hiszem, jobban megéri rájuk hallgatni, hiszen több, mint három évtizede foglalkoznak vízszereléssel kapcsolatos tevékenységekkel.

Több okból nem ajánlják, hogy házi praktikákkal próbáljuk megoldani a dugulás problémáját. Egyrészt mert valószínűleg nem fognak sokat érni, másrészt akár veszélyes gázok is felszabadulhatnak a lefolyóból, harmadrészt pedig akár az is előfordulhat, hogy az ember ezekkel a vegyszerekkel megköti a dugulást. Van néhány szer, ami sajnos reakcióba tud lépni a dugulást okozó anyaggal, ami sziklaszilárd keménnyé is válhat.

Kíváncsi voltam arra, hogy mitől is alakulhat ki dugulás, de szerencsére erre is választ kaptam, amikor elkezdtem tovább olvasni. A háztartási lefolyórendszereket sajnos nem úgy tervezték, hogy mindennel megbirkózzanak, így bármi anyag megakad, az elkezdheti torlaszolni azokat az apró anyagokat, amik alapvetően gond nélkül átjutnának a lefolyón. Később ez a csőnek az egész keresztmetszetét is ki tudja tölteni. Írják, hogy nem érdemes megvárni, míg nagyon súlyos lesz a helyzet, amit nekem sem árt észben tartani. Hisz milyenek vagyunk? Majd otthon megoldjuk okosan, lehetőleg minél kevesebb pénzből, ám mint azt olvashattam korábban, ez nagyon sokszor nem célravezető. Sokat segít a megelőzésben, ha használunk a lefolyóhoz szűrőt, és például ételmaradékokat sem öntünk bele. Fontos még a megfelelő zsíroldó képességű mosogatószerek használata, ami szintén a segítségünkre lehet.

Sajnos vagy nem sajnos alkalmam nyílt, hogy élesben is megtapasztaljam a vízszerelés.net által kínált szolgáltatásokat. Azt kell mondjam, hogy gyorsan és korrekten jártak el, és tényleg itt voltak a hívásom után záros időn belül. Valóban nagy volt a gond, így a cikkben is említett házi praktikákkal nem jutottam volna sokkal előrébb, sőt rontottam is volna a helyzeten. Azóta egy látható helyre mindig elő van készítve az elérhetőségük, hátha valamikor szükség lesz rá.