Mi köze van a fabrikettnek a tárhely bérléshez?

Hát, nekem az elsőre van szükségem, a barátomnak meg, akitől a brikettet veszem, az utóbbira.

Pár éve átálltunk a fatüzelésű kazánra, mert úgy éreztük, jobban megéri, és mai modern kazánokkal és készre gyártott, minőségi brikettekkel már távolról sem olyan macera, mint amit az előttünk lévő generációnak kellett átélni vele. Pista gyerekkori jóbarátom, az apjától örökölte a fatelepet, a brikettet már ő tette hozzá a kínálathoz. Mind a telepen kapható fa, mind a brikett kiváló minőségű, így bátran ajánlom őt bárkinek.

De ennek ellenére szüksége lenne egy jó weboldalra és tárhelyre, mert bár az áru, amit kínál, elsőosztályú, ma már lényegesen kevesebben fűtenek fával, fel kell venni a versenyt a konkurens cégekkel – és ehhez bizony haladni kell a korral, már nem elég, ha szájról szájra terjed, hogy a Zalakovács fatelep milyen minőségi árut forgalmaz.

Szerencsére pont segítségére tudtam lenni ebben a problémában, az egyik középsulis osztálytársam pont egy ilyen cégnél dolgozik, apósomék is dolgoztak már velük, így nyugodt szívvel ajánlottam Pistának a rackforest.com-ot. Az egyik kedvencem ennél a cégnél, hogy lehetőség van kipróbálni a szolgáltatást, ingyenesen tesztelhető 5 napig – így a vevő teljes képet kaphat a szolgáltatásról, láthatja, hogy tényleg erre gondolt-e, ez való-e neki.

A cég honlapja, a rackforest.com rengeteg információt tartalmaz, és egyszerűen magyarázza el, miről van szó, könnyen megértheti az is, aki nem olyan jártas a témában. Képzett ügyfélszolgálat, tapasztalt rendszergazdák, gondosan tesztelt szoftverek – ezek az alapvető kulcsszavak, amikre az ember ilyen típusú megrendelésnél fókuszál, és a rackforest.com mindezekkel rendelkezik.

Rögtön a főoldalon felsorolják a választható csomagokat, összesen 9 közül választhat a kedves ügyfél, és azonnal le írják mindegyik jellemzőjét, ár, tárterület, webtárhely, email, tárhelyfunkciók, technikai paraméterek és adatbázis szerint, valamint még egyéb adatok fül alatt is találunk információt.

Persze, ha az embernek először van ezzel dolga, akkor csak pislog a rászakadt információmennyiségtől, és elsőre egészen biztos hogy nem érti teljesen, mit jelent az a rengeteg szám, a hozzárendelhető domainek, az email nyomkövetés, vagy az állítható adatbázis jogok.

De a cég erre is gondolt, és az alapos, részletekbe menő táblázat alatt segítséget nyújtanak azoknak, akik bizonytalanok a számukra megfelelő csomag kiválasztásában.

Itt már nincsenek olyan ijesztő szakkifejezések, mint cPanel, Python, vagy CPU sebesség.

Egyszerűen leírják, hogy a SSD One csomagot üzleti honlapoknak vagy blogoknak javasolják, napi kb 1000 látogatóig.

A Four csomag kb. ugyanilyen látogatottságú honlapoknak jó, de már összetettebb; kisebb webshopoknak vagy kisvállalatok részére ideális, levelezési opcióval, mint a One csomag.

Az SSD Ten már nagyobb forgalmú honlapokra van kitalálva, például grafikusoknak vagy fényképészeknek is kiváló, mert ez már elbírja a nagy felbontású, nagy méretű grafikai elemeket, de közepes webshopok részére is megfelelő választás.

A Fifteen csomag a több terméket forgalmazó közepes webáruházaknak ideális, vagy 2-3 kisebb webshopnak, valamint középvállalkozásoknak. A levelezés természetes itt is opcionális, és látogatottság szempontjából még mindig 1000-1500 fő közötti honlapok számára megfelelő.

Az SSD Thirty már némileg összetettebb csomag, sok terméket, nagy felbontású képeket tartalmazó webshopoknak jó, közepes látogatottságig, céges honlaphoz kis- vagy középvállalkozásoknak, és itt már bővül a levelezési funkció, több email címre. Fényképészeti, művészeti portfólióknak megfelelő, melyek folyamatosan bővülnek, illetve videóblogoknak, videós blogoknak, mert ez a csomag már ezt is elbírja, nem csak a nagy képeket.

Itt abba is hagytam a felsorolást, Pistának a fatelephez ugyanis ennél többre valószínűleg nincs szüksége, sőt, ez első 3 csomag valamelyike szerintem már tökéletes neki, és ő is így gondolta. Ellenben az unokaöccse fényképész, így az ő részére is tudtam hasznos infókat szolgáltatni.

Pista nagyon hálás volt a segítségemért, el is határozta, hogy amint hazaér, megrendeli a szolgáltatást.

Így mindenki elégedetten nyugtázta a napot: én beszereztem a télre a minőségi tüzelőt, Pistának pedig reméljük még jobban megy majd a bolt, ha lesz egy szuper honlapja is.