Megmentettem a tibeti hangtálak ismertetőjét a tűztől

Ha valaki, én aztán teljesen ellene vagyok a hagyományos energiaforrásoknak. Az az álmom, hogy napelemeket telepítsünk a tetőre. Amíg ez nem jön létre, addig is jó volna elektromos áramot használni a fűtéshez is. De a házat, amelyet tavaly vettünk, vegyes tüzelésű kazán fűti, így kénytelenek vagyunk fabrikettel begyújtani, ha meleget szeretnénk. Az idei évre tervben van a hőszivattyúk beszerelése, amíg azonban ez nem történik meg, marad a kazán használata.

A férjem ahhoz, hogy begyulladjon a tűz, újságpapírokat szokott használni. Előszeretettel dobja a tűzre azokat az újságjaimat, amit én egyébként még el szeretnék olvasni. Persze előtte nem szokása megkérdezni, szükségem van-e még rájuk. A pasik már csak ilyenek. A múltkor is épp, hogy meg tudtam menteni a kedvenc napilapomat, mielőtt a tűz martalékává vált volna. Még jó, hogy résen voltam.

A tibeti hangtálak feltűnése a kedvenc újságomban

Ahogy megkaparintottam a lapot, gyorsan el is bújtam vele (nehogy még egyszer szem elől tévesszem) és azonnal olvasni kezdtem. Rögtön megakadt a tekintetem annál a cikknél, melyben a tibeti hangtálak kerültek ismertetésre. Már kép alapján is különlegesnek tűnt a hangszer, de amit olvastam róla, az végképp felülmúlta minden képzeletemet.

Először persze azt gondoltam, ebben biztosan leveseket vagy salátákat tálalnak. Á, dehogy! Ez egy rendkívüli, szinte mágikus erővel rendelkező eszköz, melyet elsősorban meditációnál szoktak használni egyfajta segédeszközként. Ugyanis a segítségével könnyen meditatív állapotba kerülhetnek a meditálók, a vallást gyakorlók, vagy éppen a pihenni vágyók. Mindenki számára segíti az ellazulást, a megnyugvást.

A hangtál, azáltal, hogy megütik a peremét valamilyen erre szolgáló eszközzel, különleges frekvencián szólal meg. Ehhez általában két további felhang is társul, együttesen pedig egy speciális, hosszan elnyúló hanggá kovácsolódnak össze. Ez a dallam élénkít, ugyanakkor megnyugtat és lecsendesít. A működése a modern biorezonanciai eszközökéhez hasonló, de azoknál mégis sokkal mélyebb, több.

A tibeti hangtálak már évezredekkel ezelőtt megjelentek, értelemszerűen Tibetből származnak. Olyannyira régiek, hogy már a Védák könyvében is említést tettek róluk. Működésük alapját az a felvetés adja, hogy az indiai vallások szerint minden élőlény és természeti erő hangokból tevődik össze.

Hogyan működnek a tibeti a hangtálak?

Testünk 70%-a víz. A tibeti hangtálak rezgései a bennünk lévő vízzel lépnek szintézisbe, rezonálnak a sejtjeinkkel és feltöltik őket energiával. Épp ezért a tibeti hangtálak gyógyító hatása is ismert, manapság számos gyógyító intézményben, idősek, gyerekek gondozásánál is segítségül hívják ezt a csodát teremtő eszközt.

Amikor a tibeti hangtálakról szóló cikket olvastam az említett újságban, azon lepődtem meg a leginkább, hogy a hangtál által kibocsátott rezgések belépnek a szervezetünkbe, annak minden részecskéjével kölcsönhatásba lépnek, aztán elhagyják a testünket, ki is lépnek rajta. Kivéve, ha valamilyen energiablokk fékezi az útjukat. Azokon nem tudnak tovább lépni. Épp ezért léteznek hangtál terápiák, ugyanis ezek a blokkok megfelelő terápiával oldhatóak. Ez azonban szakértelemhez kötött, az ilyen terápiákat mindenképpen csak szakemberek végezhetik.

Amennyiben a hangterápia eléri célját és a rezgések testünk legmélyére hatolnak, olyan élményben lehet részünk, amiben azelőtt még soha. Egyfajta félig alvó, mégis éber állapotba kerülhetünk, amikor is a nagyfokú koncentráció által, meditálva megnyithatjuk elménk addig zárt kapuit. Olyan ajtók nyílhatnak ki előttünk, melyek addig ismeretlenek voltak számunkra. Világosabban láthatjuk a dolgokat, az életünket, megoldást találhatunk olyan problémákra, melyek már régóta foglalkoztatnak minket. Egyszeriben tisztábban láthatjuk a múltunkat, a jelent és a jövőt is. Személyiségünk olyan eltemetett részét is megismerhetjük, amelynek eddig tudatában sem voltunk. Egyfajta önismereti utazást is nyújt tehát a hangterápia. Ahogy haladunk előre, megnyugszunk, lehiggadunk, hiszen minden világos lesz. Látni fogjuk, hogy mindenre van megoldás.

Rátaláltam a saját hangtálamra

A cikk olvasása közben olthatatlan vágyat kezdtem érezni aziránt, hogy én magam is átéljem ezt az élményt. El is kezdtem tibeti hangtálak után kutatni. Rá is találtam a nepalitermekek.com oldalra, ahol gyönyörű termékek sora tárult a szemem elé. Tibeti hangtálak széles választéka elérhető, különböző méretben és árkategóriákban. Egyszerűtől a különleges darabokig minden kapható az áruházban. A fő különbség közöttünk a nagyságukban és a mintázatukban keresendő. Az összetételük többnyire azonos, hiszen a tibeti hangtálak mindegyikét hét fém ötvözetéből készítették. Mind a hét fém jelentőséggel bír, hiszen egy-egy bolygót jelölnek.

Ez a hét fém az arany, az ezüst, az ón, az ólom, a vas, a higany és a réz. Mindegyikük nagyon fontos, hiszen ezek adják a hosszú lecsengést és a gazdag frekvenciát. A tibeti hangtálak majd’ összes darabja kézi megmunkálással készül, kézzel kalapálják és díszítik. Mivel a divat a hangtálakat sem kíméli, vannak népszerű dizájnnal rendelkező, megkapó látvánnyal rendelkező tibeti hangtálak is. A popularitása miatt ma már kapható néhány gépi készítésű hangtál is.

A hangtál hangzása attól is függ, hogy mivel szólaltatjuk meg őket, illetve hogy az adott eszközzel milyen módon végezzük azt. Így a hangzásoknak számos fajtája kicsalogatható a hangtálból, más és más hatást gyakorolva a testre. A hangzásra az is hatással van, hogy milyen felszínnel érintkezik az eszköz, ezért alátétek és ütők is kaphatók hozzá az általam említett boltban.

A tibeti hangtálak hangja attól is függ, hogy ki szólaltatja meg. Attól függően ugyanis, hogy ki használja, eltérő lehet a hangtál dallama. Hiszen az eszköz reflektál az őt használó lelkiállapotára is. Így amikor ugyanazt a hangtálat más szólaltatja meg, neki másként fog hangozni.

Hamarosan tényleg az enyém lesz

Teljesen ledöbbentem. Most már biztos voltam benne, hogy én is szeretnék egy ilyet. Be is szereztem egyet innen, hogy minél hamarabb elkezdhessem a saját kis terápiámat. Az oldalon barangolva azonban megtudtam, hogy nem olyan könnyű a tibeti hangtálak használata. Sok-sok gyakorlás szükséges hozzá. Nem véletlenül vannak külön terapeuták is. Azonban ha sok időt fordítunk rá és szívvel-lélekkel csináljuk, biztos, hogy egymásra találunk a saját hangtálunkkal. Ugyanis a használat során hangtál és használója összeforr, különleges kapcsolat alakul közöttük ki.

Alig várom, hogy megérkezzen a rendelésem. Még ha az elején nem is leszek gyakorlott használó, biztos vagyok benne, hogy segíteni fog az én saját kis tibeti hangtálam relaxálni és befelé figyelni. Kizárni a külvilágot. Nagyon jól fog esni, ezt kellene receptre felírni mindenki számára!

Az újságot nem is tudtam tovább olvasni, annyira izgatott lettem a hangtál miatt. Hiszen nem csak olvasgatni kell a dolgokról, hanem cselekedni, nem? El is rohantam inkább a kazánházba és dobtam egy darabka fabrikettet a lángokba. Jobb, ha gyorsan elfogy és végre valami fenntarthatóbb fűtési módra váltunk. A ropogó tűz árnyékában pedig elképzeltem, ahogy épp a tibeti hangtálamat kongatom.