Kolléga ajánlott szemcseppet

Szeretek fával dolgozni, de vannak ezzel kellemetlenségek. Ahol fa van, ott por meg szálka is van. Emiatt munka végén sokszor viszket a szemem, és ez eléggé zavaró. Nem tudtam, mit is csinálhatnék, de aztán a kollégám ajánlotta a szemcseppet. Nekem a szemcsepp nem tűnt túl hatékony megoldásnak, de azért utánanéztem, hogy mit írnak róla.

A szemcseppek olyan népszerű kiegészítők, amelyek számosféle állapot kezelésére használhatók, az allergiától kezdve a száraz szem szindrómáig.

Számos különféle változat áll rendelkezésre. A leggyakoribb szemcseppek a nedvesítő szemcseppek, az allergiaellenes szemcseppek és a pír elleni szemcseppek. Általában nagyon kevés mellékhatással járnak, és biztonságosan használhatók rendszeresen is.

A szemcsepp segíthet a szempírral. Például a vörös szem kezelésre használható cseppek, amelyeket általában a vény nélkül kaphatók, általában azzal járnak, hogy a szemében lévő vérereket összehúzzák, ami csökkenti a vörös megjelenést és normalizálja a szemet.

Az érösszehúzó szemcsepp hosszú ideig történő használata csökkenő hatékonysághoz vezet. Más szavakkal, nem működnek olyan jól, mint az elején, amikor a szemed hozzászokott hozzájuk, sőt, még vörösesebbé is tehetik a szemed, ha normál, nem gyógyszeres állapotban vannak.

A szemcsepp segíthet abban, hogy a szeme kevésbé viszkető legyen, ha allergiája van. Az antihisztaminos szemcseppek vagy az allergia tompítására szolgáló szemcseppek bizonyítottan kezelik a viszkető szemeket.

A szemcsepp jó gyógyszer a száraz szem-szindróma kezelésére. A nedvesítő szemcseppek vagy a mesterséges könnyek nem meglepő módon az egyik első válasz, amelyet a legtöbb orvos ad száraz szem esetén. A kutatások azt mutatják, hogy a szokásos mesterséges könnycseppek hatékony és biztonságos gyógyszerek a száraz szem-szindróma kezelésében. A szemcsepp általában jól tolerálható, és még a műtét utáni kezdeti időszakban is kissé javíthatja a látást, ahol a száraz szem kissé befolyásolhatja a beteg látási képességét.

A szemcseppek jobbá tehetik a szemed klórozott medencében való úszás után. Az adott medencében a klór koncentrációjától függően a medencevíz jelentősen irritálja az úszó szemét. A szemcsepp az ajánlott kezelés egyik módszere azokban az esetekben, amikor úszás eredményeként irritáció vagy fertőzés lép fel a szemben. És mint bármely más száraz szem esetén, a mesterséges könnyek is használhatók, ha a száraz szem úszás eredményeként jön létre.

A szemcsepp segíthet abban, hogy a szemet kevésbé irritálja a por. Ez azon kategóriába tartozik, mint amikor az allergia irritálja, de a por idegen tárgynak is számít, és a szemcsepp bevétele segíthet a betegeknek megbirkózni a porral összefüggő szemirritáció tüneteivel.

A különféle fajtájú szemcseppek általános kezelést jelentenek az égési sérülésektől a szemben lévő vegyi anyagokig és a kötőhártyagyulladásig. Nekem is használt az a márka, amit a kolléga javasolt, de a hozzám közel lévő patikában nem mindig van. Ezért utánanéztem a neten, hogy honnan lehetne még szerezni. Van egy megbízható online patika, ahol minden probléma nélkül meg tudtam rendelni. Ott gyorsan megkapom, ha ocutears szemcsepp az, amire szükségem van, vagy akármilyen más készítményre. Így már munka közben sem gyötör a szemszárazság.