Készülünk a télre, vízszerelés is elintézve

A szüleim mindig előre gondolkodtak, ez akkor is úgy volt, amikor a házat építették, hogy nem csak egyfajta fűtési rendszert szereltettek be. Gondolva, arra, hogy gáz és vegyes tüzelésű kazán is legyen a házunkba, és mind a kettő tudjon működni is. Tehát ha úgy gondolják, jelen esetben most is, hogy a fabrikettel való fűtés jobban megéri, akkor azzal fűtenek. Most úgy gondolják, és úgy számolják, hogy a fabrikett gazdaságosabb és a gázzal való fűtést mellőzni fogják. A fabrikett hőadása és felhasználásának darabszámát feljegyzik és értékelik, hogy ténylegesen jobban megéri- e a vele való fűtés. De nem csak a fűtést nézik mindig át, hanem a vezetékeket is. Mivel jó pár éves a házunk, mindig előfordulhatnak kisebb problémák, melyeket rövid időn belül orvosolni kell. Most így az ősz beköszöntével is volt egy kis baj. És mivel már a régi vízvezeték szerelőjük kiöregedett a szakmából, új után kellett nézniük.

Nem is késlekedtek hiszen, az, hogy ázik a fal és a lábazat az nem maradhat így, sem őszre, sem pedig a téli napokra. Így hát új vízvezeték szerelőt kerestek. És mivel a szüleim nagyon modernek, nem a környékben gondolkodtak, hogy megkérdezik az ismerőst, hogy nekik ki a vízvezeték szerelőjük, hanem az interneten tájékozódtak. Olyan szerencséjük volt, hogy az első találatok között feltűnt egy nagyon ígéretes szakember; vizgazfutesszerelo24.hu/vizszereles.

Olyan profi honlappal, hogy maguk is meglepődtek, hogy mennyire jól összeszedett, ám mégis jól kezelhető, és mindenki meg tudja találni azt a menüpontot amely szolgáltatásra szüksége van. Az, hogy ezen az oldalon , vizgazfutesszerelo24.hu/vizszereles, megtalálták, hogy éjjel – nappal hívható, és távolságtól függően akár egy órán belül ott tud lenni a szakember a helyszínen, azt nagyon kedvezőnek ítélték.
A szüleimnél ez a fal ázás valószínűleg abból adódik, hogy a kád csöve valahol ereszt. Most nem döntötték még el, hogy az egész kádat ki akarják – e cserélni, vagy csak gyors döntésként a csővezetéket cseréltetik ki a szakemberrel, hogy a szivárgás megoldódjon.

Ahogy felkeresték a megadott elérhetőségen a szakembert, az rögvest el is indult, hogy felmérje a terepet, bár az elmondottak alapján ő már elkezdte tervezni a munkafolyamatokat. Jó, hogy ilyen gyorsan ki tudott érkezni a szüleimhez, hiszen annak a falnak még a fagyok beállta előtt ki kellene száradnia, hogy ne legyen nagyobb gond.

A vízvezeték szerelő diagnózisa is az volt, hogy a kád a ludas a falázás miatt, és rögvest munkához is látott. Feltárta, hogy milyen módon juthat ki a víz és megoldást is keresett rá. Könnyen és gyorsan dolgozott, látszott rajta, hogy nagyon nagy szakértelemmel és évek óta tartó gyakorlattal rendelkezik. Hiszen pont oda nyúlt, ahol szivárgás volt, és tudta is, hogy hogyan kell kicserélni az adott alkatrészt. Most a szüleim úgy döntöttek, hogy a kád még egy darabig marad, csak a vezetékrendszer kerül kicserélésre. De a szakember vállal kádcserét és az ezzel járó átalakítási munkát is, hiszen profira kell bízni, hogy ténylegesen időtálló legyen a munka és a megrendelt vezetékelés. A szüleim nagyon büszkék magukra, hogy ilyen jól tudtak szakembert választani, és a jövőbeni együttműködés reményében váltak el egymástól, hogy a kádcsere tekintetében még a jövőben keresni fogják a remek kiérkező szakembert.