Gyújtsunk be karrierünknek a Topiwork segítségével

A tűz egy olyan alap élménye az emberi létezésnek, ami még máig ámulatba ejt minket. Az állatvilágban a tüzet csak külső erők tudják létrehozni. Mint például, ha belecsap egy villám a földbe és hasonlók. Az első dolgok egyike, ami megkülönböztette az embert a többi állattól, hogy magától is képes volt tüzet előállítani. Ezzel pedig fényt és hőforrást kapott az éjszakára, ami nagyon sokat jelentett azokban az időkben.

Ma azonban már mindenki számára egyértelmű, hogy a háza fűtve van. Ha pedig valaki esetleg rendelkezik kályhával, az már biztosan találkozott a fabrikettel. Ez egy olyan tüzelőanyag, aminek sokkal nagyobb hatásfoka van, mint a sima fának, mivel rendkívül száraz. Hihetetlen, hogy micsoda matematikai számítások mennek végbe a háttérben, ha az ember rendesen tüzet akar gyújtani. Éppen ezért én még mindig tisztelettel nézek erre a jelenségre.

Ahogy a diákmunka intézményére is. Sokan úgy vannak vele, hogy ezek csak ideiglenes dolgok, amik csak pénzszerzésre jók. A Topiwork azonban megmutatta nekem, hogy a diákmunka nem kell, hogy feltétlenül valami alantas tevékenység legyen. Mindig azt mondták nekem, hogy az egyetemi évek lesznek a legjobb részei az életemnek. Bár jól éreztem magam, de nagyon szükségem lett volna pénzre. A neten keresgélve pedig diákmunka kapcsán rátaláltam a Topiwork oldalára, ami mindent megváltoztatott azzal kapcsolatban, hogy miként érdemes diákmunkát vállalni.

Alapból a munka világa olyan, mint egy labirintus. Szinte mindenki szeretne dolgozni, de nem tudja, hogy hol kezdje. A Topiwork oldala pedig egy nagyon jó kiindulási pont lehet, különösen a diákmunka kereső funkcióval. Ahogy fellépünk a kezdőlapunkra, ez a szolgáltatás már azonnal elérhető. Nem kell emellett idegesítő reklámokból kilépnünk, mivel a letisztult oldal a legfontosabb dolgokkal kezd.

Sok munkalehetőség elérhető a Topiwork-nél, viszont nem biztos, hogy mindegyik megfelel az elvárásainknak. Éppen ezért a munkakeresővel megadhatunk minden olyan fontos információt, amivel képesek leszünk leszűkíteni a találatokat. A legegyszerűbb lehetőség persze az, ha beírjuk az adott munkakör megnevezését. Én azonban úgy gondolom, hogy akik diákmunkát keresnek, azok sokszor még nem döntötték el, hogy mi lenne számukra az ideális munka.

Éppen ezért biztosít nekünk több kategóriát is a Topiwork oldala. Itt összefoglaló kifejezések alá vannak gyűjtve a hasonló munkák. Ha például pénzügy érdekel minket, akkor egyszerűen csak kiválaszthatjuk az ehhez tartozó feliratot és máris megnézhetjük, hogy mit tudnak ajánlani nekünk. Engem ez a vonal érdekelt igazán, mivel az egyetemi tanulmányaim is ehhez kapcsolódnak.

Miután ezt kiválasztottuk, a munkák logikus sorrendben lesznek felsorolva egymás alatt. A legfőbb információkat már ekkor megtudhatjuk, mint például a munka megnevezése, vagy a bérezés. Utóbbi teljesen meglepett, mivel sokszor ezt az utolsó pillanatra szokták hagyni a cégek. Így azonban objektívan tudunk választani, annak tudatában, hogy mennyit fogunk keresni az adott munkával. Ez pedig egy hatalmas szempont, mivel nem számít, hogy mennyire a szenvedélyünk az adott szakma, a nap végén meg kell élnünk valamiből.

Találtam is pár olyan lehetőséget, amik megfeleltek számomra, úgyhogy jelentkeztem. Maga a folyamat nagyon gyors. Egyszerűen csak fel kell regisztrálni az oldalra és megadni pár adatunkat. A várakozás nem tartott hosszú ideig, így pedig nemsokára már bele is kezdhettem az első diákmunkámba. Nem tudom, hogy most hol lennék a Topiwork nélkül, úgyhogy nagyon hálás vagyok a segítségükért.