Fabrikettért mentem, de leragadtam a fürdőszoba csempe osztályon

Amikor szokás szerint fabrikettet mentem venni egy elég neves barkácsáruházba, úgy döntöttem, alaposabban körbejárom a helyet, hiszen majdnem minden alkalommal csak besiettem, felnyaláboltam a brikettjeimet, majd távoztam is a helyről.

Ezeket a boltokat barkács áruháznak hívják, de a kerti szerszámoktól kezdve a bútorokig minden megtalálható. Természetesen a fő profiljuk mondhatjuk, hogy a faáru, de kapni náluk ajtókat, ablakokat, festékeket, zuhanykabinokat és csempéket is. Mindent, ami egy jó kis fürdőszoba felújításhoz szükséges.

Azt, hogy a csempe osztályra tévedtem égi jelnek vettem, bár magunk közt szólva lehet, pont az elmúlt napok fürdőszoba nézegetéseinek köszönhető, hogy ott kötöttem ki.

Ezekben a boltokban rengeteg fürdőszoba csempe kapható. A felújítás amúgy is aktuális nálam, így úgy döntöttem, hogy engedek a vágyaimnak és tüzetesebben körbe nézek.

fürdőszoba csempe
fürdőszoba csempe

Az elmúlt napokban kezdett körvonalazódni a fejemben, hogy fel kellene újítanom a fürdőszobát. Rég volt már, mikor utoljára ki volt csempézve, pedig egy fürdőszoba csempe nem örökéletű. A fuga talán nem a legszakszerűbben lett betéve a csempék közé, így a víz már elkezdte kimosni azt. A csempék régiek, és találtam egy darabot, ami nem áll egyenesen. Hülyeségnek hangzik, de falra tudok mászni az ilyen apró aszimmetriák miatt és most, hogy sikeresen kiszúrtam, egyszerűen nem hagy nyugodni a dolog.

A fürdőszoba csempe végül addig-addig kísértett, míg azon kaptam magam, hogy fürdőszoba felújítással és berendezéssel foglalkozó oldalakat böngészek.

Az egyik kedvencem a furdoszobaotletek.hu, ahol rengeteg apró kis tippet lehet olvasni a felújítással kapcsolatban. Írnak arról, hogy milyen sorrendben érdemes nekikezdeni a felújításnak és hogy melyik szakasznál mire is érdemes figyelni. Az oldalt böngészve jutottam el oda, hogy bizony fel kell újítanom a helyiséget. Az instrukciók, a tanácsok és a tippek olyan közérthetően és egyszerűen vannak megfogalmazva és leírva, hogy szinte biztos vagyok benne, a felújítás még nekem is menne.

Szeretem a szimmetrikus dolgokat, a díszeket, az apró mozaikokat, így nagyon megörültem, mikor az oldalon olvastam, hogy bizony a burkolatok igen sokszínűek, sokfélék lehetnek a fürdőszobák esetében. Vannak kis csempék, nagy csempék, valamiféle anyag hatású burkolatok. A fürdőszoba csempe és a padló burkolatának összhangjával is lehet játszani, hogy a helyiség a lehető legjobban tükrözze a ház tulajának jellemét, ízlését.

A mozaikok, dekorcsíkok világa teljesen magába szippantott. Az oldalon kiemelt vízszínű és földszínű burkolatok is megfogtak. Ha már fel akarok újítani, akkor valami igazán különlegesre vágyom!

Az oldal tanácsát megfogadva már tudom, hogy mivel viszonylag kicsi a fürdőszobám, inkább kisebb csempék az ajánlottak, illetve a világosabb színek. Ezek között is rengeteg variáció megtalálható és sok olyat is találtam a meglátogatott áruházban, ami tetszik.

A felújítás ugyan még várat magára, egy pár hónapot spórolni szeretnék, hogy ne kelljen az anyagi lehetőségeim miatt kompromisszumokat kötnöm saját magammal. A fejemben már nekiláttam a tervezésnek, a színvilágot már összeállítottam, a legutóbbi bevásárlásom alkalmával pedig megtaláltam életem csempéjét is.

Szeretek lakberendezni, szeretem a belsőépítészetet, a különleges megoldásokat. Szeretném, ha a fürdőszobám passzolna a lakás többi részéhez is, de önmagában, külön is egy érdekes pontja lenne a lakásnak. Meglepően sok időt tölt ugyanis az ember a fürdőszobában, ez az a helyiség, ahol minden nap legalább egyszer, de természetesen inkább sokkal többször megfordulok.

A felújítás kezdetéig marad az álmodozás, a tervezgetés és a furdoszobaotletek.hu segítségével az inspirálódás.