Eljött az okos megoldások ideje! Nincs is más választásunk

Kemény tél elé nézünk, bár van, aki pénztárcával már az őszt is nehezen bírta eddig. A fabrikettel kezdtük mi is a felkészülést (ha csak a nagyobb dolgokat emelem ki, amiben teljesen váltani tervezünk idénre), de halogatunk már egy ideje egy csomó kis beruházást is itthon. Hogy fűtőanyagból betárazzunk, és lehetőleg ne a legköltségesebb megoldást válasszuk, az volt az elsődleges. Hisz ilyet nagy mennyiségben használunk, és magunkat ismerve, egészen április végéig fűteni fogunk. De úgy voltunk vele tényleg, ha ezért amúgy is spórolni kell máson, abroszt venni (miután a régiek már vállalhatatlanok), és függönyt vadászni jó áron igazán ráér most.

Aztán jött a zseniális feleségem, aki rákeresett a Gyorsvarrógép – Varrógépek – Varrógépguru kulcsszavakra. Pontosabban utóbbit már az első kettő okán találhatta meg, bár az is lehet, hogy hallott már a varrogepguru.hu-ról eredetileg, ezt elfelejtettem megkérdezni… A lényeg viszont, hogy ez is megoldódott. Mégis lesz új függöny, abrosz is. Magunk fogunk megvarrni mindent, egy gyorsvarrógéppel, bár, annyi hasznos eszközt árulnak a szóban forgó webshopban, hogy beleférne egy még átfogóbb újragondolása is az életünk szervezésének. Mondok egy másik példát: itthoni ruhákat eldobni ezentúl sokkal ritkábban fogunk, hisz fel lehet őket “újítani”.

Vágást segítő gépeik is vannak (hogy a hasznos dolgokra valóban kitérjek), ami viszont már azon gondolkodtat el, hogy profi leírások követésével, vagy egy jó tanárral átállhatnánk a minden itthon történő varrásának gyakorlatára, hisz profi kiegészítőként lehetne gomblyukazógépünk is és egyebek. Nem csak rendbehoznánk ruhákat, hanem egy-két darabot a nulláról mi varrnánk. Ha valaki szintén nagyobb léptéket szem előtt tartva ilyesmin gondolkodna: egy, akár már ipari mechanikus gomblyukazógép most még egymillió forintból is megvásárolható, és ez egy évtizedekre szóló beruházás! Pláne azoknak, akik dolgoznak is ilyesmivel… Számoljunk utána, mindenféle ruhadarabok megvásárlásának kihagyása esetén mennyi maradna a kasszában ilyen hosszú idő alatt (mint amit említettem). Azért írom, hogy most még ennyiért is kapunk, mert mindenféle eszköz, mindenféle árupiacon manapság drágul, de a varrogepguru.hu-n jól tartják a árazásukat a dolgok. Erre senki sem panaszkodik, régre visszamenően sem ezen kereskedő esetében. Nézzetek szét a neten ezeket beírva tényleg: Gyorsvarrógép – Varrógépek – Varrógépguru.

Szóval ők korrektek és jó nagy (vevő)táboruk van. Mindenféle eszközt beszereznek, és jó áron árusítanak. Van persze gomblyukazóból is még profibb az említettnél, Jack T1790GS-2 gomblyukazógép, kétmillióért már tényleg a csúcsa a területnek – és a Varrógépgururól minden ilyen beszerezhető valóban. Az oldal ipari szekcióján belül, vannak olyan eszközök is már, amik többfunkciósak, tehát vágnak is, varrnak is… Érdekességből azért én is olvasgatom éppen, mit tud egy ilyen magas árkategóriás csoda (itt most leszögezem, hogy gyorsavarrógépet és egyebet messze nem ilyen befektetéssel érhettek el, hanem összehasonlíthatatlanul olcsóbban – nehogy valaki azt gondolja, hogy a milliós tételek shopja a varrogepguru.hu): energiatakarékos szervo motor van benne tehát, szálvágó, többféle retesz varrás, érintőkijelző, automata talpemelés lehetséges, és rengetegféle program a vezérléshez.

Annyira professzionális szintre fejleszthető a varrás, ha mindent magunk csinálnánk, hogy fedezőgépeket is találunk a Varrógépgurun. Szintúgy háztartási és ipari felhasználásra egyaránt – persze már jóval jobb árban kapható az ilyen eszköz. 3-tól 6 szálas gépek vannak, amikkel még akár díszítő varratok is készíthetők. És olyan profi kereskedővel van dolgunk, hogy alkatrészeket is beszerezhetők utólag hozzájuk. Érdemes elolvasni mi mindent képesek javítani, cserélni alkatrész-szinten.

Ott van aztán még a gépi hímzés lehetősége! Jó kis hímzőgépekkel. Ezeket, azt hiszem azok veszik főleg, akik valamilyen egyedi logóval látják el ruhaneműk tucatjait. A 267 ezrestől a 679 ezer forintos termékig itt is gazdag a paletta. A több tűvel rendelkezők több fejből is állhatnak, ami profi munkát tesz ténylegesen lehetővé. Érdemes elolvasni a leírásokat a Hímzőgép kategóriában. Ezekből könnyen megérthető, miért nem túlzás azt mondani, hogy a munka nagy részét helyettünk végzik már ezek az eszközök. És nagyon felgyorsult ez a dolog a modern technikákkal. Össze sem hasonlítható a kézi hímzés folyamatával, amit ilyen gépekkel elérhetünk. Valóban semmi túlzás nincs abban, hogy komplett futballcsapatokat lehet gyors munkával ellátni mezekkel, egyebekkel. Írom ezt kizárólag a volumenek érzékeltetésére.

No, de a lényeg, hogy mi egy Jack A2 ipari gyorsvarrógépet vettünk, és ez is csak negyedmillió forint volt. És ez sem egy kutyaütő gép, hogy finoman fogalmazzak, mégis olcsó. Egy tűs, a cérnák száma 2, beépített ventilátoros, és a cérnaszálakat is elvágja magától. Egyszerű beletanulni a használatába, a feleségem lassan már profi munkákat is vállalhatna vele. Huroköltéssel végzi a dolgát, a varrási sebesség pedig: 5000 öltés/perc. Tök jó kis oldal amúgy a varrogepguru.hu, lehet írni a termékek alatt véleményt, szóval ezeket oda is tervezem majd megosztani, amiket itt írok. Aztán pedig tényleg vennénk még sok mindent, tavasszal, ha túléltük a telet. De többé nem térünk vissza a felelőtlen költekezésre, és amíg menthető egy ruhadarab, addig mindig rendbe fogjuk hozni!

Összefoglalva tehát… Gyorsvarrógép – Varrógépek – Varrógépguru: az egyik legjobb webshop a piacon, ahol a dolgozók komoly szaktudással rendelkeznek és mindig kedvesek. Segítséget kivételes minőségben kapunk tőlük, de az oldal ajánlói alapján is megértjük laikusként, mindig, hogy melyik gép miben különbözik, és miben jobb esetleg egy másiknál. Nem úgy érték el, hogy minden áruszekciót lefedjenek a készletükkel, hogy mindenből egy vagy kétféle termék érhető el, hanem mindenből nagy a választék. Attól is ilyen profik, hogy egyszerre adnak a nagyüzemek és a kisebb háztartások igényére, így olyan átfogóan ismerik és látják át ezt a világot, úgy, mint kevesen mások. Amikor abszolút kezdőként érkezünk hozzájuk, gyakorlatilag személyes profilozással segítenek (kicsit túlzóan megfogalmazva) kiválasztani, amit mi keresünk. Amire valóban nekünk van szükségünk, és nekünk az lesz a legjobb termék. Azért is igyekeztem kicsit kontextusba helyezni írásomban a varrást, a személyesen megélt életszakaszunk ismertetésével, hogy elmagyarázzam: ez egy különleges terület, ami régen minden második háztartásban része volt a mindennapi életnek, de mostanra gyakran megfeledkezünk róla. Pedig rengeteg lehetőséget rejt magában, és kezdünk mi is itthon rácsodálkozni: hogy is tudtunk úgy élni, hogy nem voltunk képesek megvarrni a dolgainkat? Óriási pazarlás mindenből újat venni, és kisebb jelentőségű dolgokhoz valami eldobhatót vásárolni!

Ők, a Varrógépguru nem tesznek különbséget kis és nagy vevő között, mert – feltételezem – tudják, hogy megint olyan világ jön, hogy okosnak kell lenni a hatékony fennmaradáshoz. Spórolni, célszerűen használni mindent – még az is lehet, hogy a háztartások számára létfontosságúbb lesz egy jó varrógép, és varrótudás, mint egy üzem számára, ami tudja nélkülük is, hogy mit akar, hozzájuk csak vásárolni megy. És azért hozzájuk, mert náluk kap meg mindent: Varrógépguru.hu!