Egyre népszerűbb a fűtés klímával – kinek kell még fabrikett?

A fűtés klímával is történhet már. Ez azt jelenti, hogy két legyet ütünk egy csapásra, hiszen nyáron kellemes hideget ad a klíma, télen pedig melegítheti az otthonunkat.

Az utóbbi időben nagyon sok új fűtési módszer terjedt el, már szinte alig van olyan ház, ahol a kandalló vagy kályha ténylegesen fűtési szerepet töltene be, inkább már csak a hangulatban van szerepe.

Az új építésű lakásokban már padlófűtés van vagy inverteres klíma adja a meleget.

A klíma, ami fűtésre is alkalmas, akkor a legjobb, ha napelemmel van kombinálva. Akkor tulajdonképpen a nap energiájával működtetjük elektromos berendezéseinket, beleértve a klímát is. Ilyenkor nagyon olcsó a fenntartása.

A klimaglobal.hu oldalon láttam, hogy rengeteg elektromos klíma van, és elég nagy teret képesek befűteni ezek a készülékek.

A kandallós fűtés már elavult, a klímában van a jövő, ami teljesen érthető. Talán olcsóbb is, ha egyszer megvesszük a klímát, mint hogy minden szezonban fabrikettet kelljen vásárolnunk. És az már csak hab a tortán, hogy a mostani kánikulában ezek a klímák hidegen is tartanak.

A fűtés klímával egy nagyon jó megoldás, hiszen egyenletesen bocsátja ki a meleget, sosem kapcsol ki igazán, így kedvező a fogyasztása, és mindig azonos szinten tartja a hőmérsékletet, nem úgy, mint a fa, ami a bekapcsolás után lassan melegíti fel a szobákat, és ha nem pakolunk eleget rá, akkor hamar le is hűl.

Már csak az vígasztal, hogy a klíma bármennyire is nagyszerű, bográcsozásra nem alkalmas, ezért még van egy kis létjogosultsága a fabriketteknek is.