Egyedi elképzelésed könnyen alakot ölthet, ha fémben gondolkozol

Apa önfenntartóként folyton különleges megoldásokon töri a fejét; mivel lehetne a család igényeit minél inkább az önellátás és leleményesség újabb szintjeire emelni. Épített már saját két kezével házat, szaunát, ő őrli a lisztet búzából és még sorolhatnám. Idén kitalálta, hogy brikettet kíván készíteni nagyobb mennyiségben, és szüksége van hozzá egy brikettáló gépre. Mivel készen megvásárolni semmit sem szokott, ezért nekilátott megtervezni, hogyan tudná a mechanikus szerkezetet megvalósítani ő saját maga.

Mivel egy ilyen szerkezet nagy arányban tartalmaz fém alkatrészeket, igyekezett keresni egy olyan céget, amely ezt le tudná gyártani a számára. Eszébe jutott, hogy találkozott valahol egy szóróanyaggal, amin egy releváns tartalmat olvasott, gondolkoznia kellett kissé, mire eszébe jutott a weboldal címe: https://acelpartner.hu/langvagas. Együtt ellátogattunk a honlapra. Nem tudtuk, hogy vajon itt vállalnak-e egyedi alkatrész kivitelezést. Hamar sikerült is rálelnünk a ránk vonatkozó részre, miszerint az Acélpartner Kft. egyéni megrendelésekkel is foglalkozik, így nem jelent gondot számukra egy egyedi ötlet megvalósítása.

A https://acelpartner.hu/langvagas menüpont alatt feltűnt egy mondat, miszerint már olyan enyhén ötvözött acélokat is vágnak, melyek 5 mm vastagsággal bírnak, és ez egészen a 35 mm vastagságig megvalósítható. Számunkra ez azért volt lényeges, mert a megálmodott szerkezet tartalmaz néhány egészen vékony falú, finom alkatrészt. Emellett viszont kissé vastagabb elemek is szükségesek lesznek a megépítéséhez, mint pl. a dugattyú vagy egy lyukakkal ellátott cső. Elégedetten észleltük, hogy az Acélpartner csapatának széles skálán sikerül megmunkálnia az acélt a korszerű gépeknek hála. Fontosnak éreztük, hogy olyan céget találjunk, amely kellő tapasztalattal rendelkezik a fémek megmunkálásában, és tanácsai segítségével biztos és jó döntést hozhatunk. Örömmel láttuk, hogy az Acélpartner már több, mint húsz éve van a pályán. Ennyi idő alatt valószínűleg hatalmas tapasztalatot gyűjtöttek. Remek leírást találtunk az oldalon arra vonatkozóan, hogy milyen sokoldalú megvalósítása létezik, ha acélt használ fel az ember.

Mivel a szerkezetünk nedvességgel érintkezik fontos volt a korróziómentesség. Ők ezt is garantálják, mivel segítenek kiválasztani a megvalósítandó feladat számára legideálisabb acél ötvözetet. Ezen felül az acélt szemcseszórással látják el, így a kisebb mikrosérülések mentén, ahol a lángvágás történt, semmiképpen sem tudja felütni a fejét a makacs rozsda a jövőben.

https://acelpartner.hu/langvagas

Apu kitalálta, hogy ha már belevág egy efféle tevékenységbe, nem ártana, ha a rengeteg elkészült brikett számára biztosítanánk valamiféle tárolási lehetőséget. A legjobb volna, ha rozsdamentes fém tartályokban, a nedvességtől elzárva helyeznénk el a kis préselt tömböket. Az Acélpartnerrel ezt is meg tudjuk valósítani, így két legyet üthetünk egy csapásra. Emellett nem kevés energiát megspórolunk, ha nem kell külön intézkedni ez ügyben.

Testvéremet idő közben kíváncsivá tette, hogy mit böngészünk apuval, így odajött, hogy meglesse a laptopon megnyitott weblapot. Mivel ő grafikus, nagyon kritikus egy honlap platformjával, színválasztásával, betűtípusával kapcsolatban. Egyből megjegyezte, mennyire átlátható módon és elegánsan van megszerkesztve az Acélpartner oldala. Az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, ahogy mondani szokták.

A lap alján megtaláltuk az ajánlatkérés lehetőségét, nem is tétováztunk sokáig, írtunk nekik az elképzeléseinkről. A válasz hamar megérkezett, és két héten belül a legyártott alkatrészek már apunál voltak.