A lakásbiztosítás összehasonlításnak köszönhetően találtam rá a megfelelő biztosítóra

Felújítottam a házam teljes fűtésrendszerét. Most már fabrikettel fűtök. Ezt találtam a leginkább megfelelő új fűtési módnak. Az otthonom tehát csodálatos kandallókkal lett feldobva, amik kifejezetten kellemes hangulatot varázsolnak a lakásomba.

A fűtési rendszer felújítása miatt nyilvánvalóan emelkedett az ingatlan értéke is. Emiatt a lakásbiztosítást is módosítani kell, mivel a biztosítási összeg helytelen meghatározása alulbiztosításhoz és kár esetén aránylagos kártérítéshez vezethet. A korábbi biztosítómmal nem voltam maradéktalanul megelégedve, emiatt a lakásbiztosítás összehasonlítás mellett döntöttem, tehát felmértem azt, hogy milyen lakásbiztosítási lehetőségek vannak, és azok közül választottam ki a legmegfelelőbbet.

Alapos kutakodás után arra jutottam, hogy a Pannon Safe biztosítótársaság képes a legjobb, leginkább innovatív megoldásokat kínálni számomra. A Pannon Safe az alapcsomag mellett kiegészítő biztosításokat is szolgáltat. Ezeket az újszerű megoldásokat nemrég vezették be. Például a gépjármű assistance mindenképp szükséges számomra, de a kisállat, illetve háziállat biztosítás is jól jön, hiszen van egy lovam, Linda, aki nagyon értékes.

A biztosító a graffiti károk mellett, a vandalizmus által keletkezett károkat is megtéríti, valamint a besurranással, illetve jóhiszemű beengedéssel összefüggő lopás esetén is megfizethetik a károkat. A betörés esetén értesíteni kell a rendőrséget, valamint maximum két napon belül a biztosítót is. A kockázatviselő csak a rendőrségi feljelentés és helyszíni jegyzőkönyv megküldése után képes fizetni. Ahhoz, hogy a biztosító maradéktalanul kárpótolni tudja az anyagi veszteségeket, a rendőrségi jegyzőkönyvnek feltétlenül tartalmaznia kell a károk feltehető okát és az eltűnt, megrongált tárgyak felsorolását is.

A Pannon Safe a napkollektorokra, napelemekre, a kerti bútorokra is kiterjeszti a fedezetet. A kiterjesztett garanciát, valamint a vállalkozási biztosítást pedig még nem is említettem. A biztosító mindemellett a tűz nélküli füst és koromszennyezési károk esetén, és a kívülről történt beázás esetén is fizet, valamint a nyitva felejtett nyílászárón befolyt víz általi károkat, illetve a csőtörés következtében elfolyt víz árát is megtéríti. Mindezek olyan dolgok, amik bármikor megtörténhetnek, így nem árt rájuk felkészülni. A biztosításnak köszönhetően bármi történhet a lakással, váratlan magas kiadások nem fenyegetnek.

A biztosító bármi történjék, a tényleges kárt téríti meg, az újjáépítési vagy újra beszerzési érték, illetve a javíttatás költségének figyelembevételével. Totálkár esetén a biztosító a károsodott épülettel azonos nagyságú, kivitelezettségű és minőségű épület építési költségét fizeti meg, maximum a biztosítási összeg erejéig. Ha az épület avultsága a kár időpontjában meghaladta a 75%-ot, akkor a térítés összegét az avultság arányával arányosan csökkenti. De ez nem jelentett nagy meglepetést, nyilvánvaló, hogy a biztosítón nem lehet nyerészkedni.

A lakásbiztosítás összehasonlítás jó módszer volt arra, hogy megtaláljam a számomra legszimpatikusabb biztosítót, ami biztosan kockázatot visel az ingatlanomért, valamint az ingóságaimért is.