A faművességhez és az autószervizhez is tapasztalatra van szükség

Nem voltam igazán soha az a technikás fajta. Szerettem nagyon a képzőművészeteket, de nem volt hozzá semmilyen képességem. Ezért sem voltak igazán kellemesek számomra a rajzórák. Főleg, hogy a nő, aki tartotta, nem érdeklődött különösebben irántunk. Aki nem volt elég ügyes, annak esélye sem volt arra, hogy itt bármilyen képességet elsajátítson. Évek kellettek hozzá, mire újra nekiálltam otthon csinálni bármit.

Szeretek nagyon gördeszkázni, ezért egy időben elgondolkoztam azon, hogy meg kéne csinálnom a saját deszkalapomat. Ez ugye több réteg szépen lecsiszolt fából áll. Azt hittem, hogy ez nem egy különösebben megerőltető dolog. Sajnos tévedtem és kíméletlen módon tanultam meg a saját példámon, hogy ezt miért kell szakemberekre bízni. Az interneten néztem valami videót arról, hogy hogyan kell csinálni. Ez azonban nem volt elég és majdnem sikeresen meg is sérültem közben. Ezután lemondtam erről az álomról.

Ugyanígy vagyok ezzel, ha az autómról van szó. Nem bízok magamban, nincs bennem meg az a tapasztalat és ügyesség, amivel mondjuk apám tudja megjavítani otthon az autóját. Sajnos azonban nem találtam meg még azt a szervizt, akikre szívesen rábíznám az autómat. Ez egészen az utóbbi hétig volt így, mikor az internetes kereséseim közepette feltűnt a metaautoszerviz.hu nevű oldal.

Idáig sok csalódás ért, úgyhogy ettől a helytől sem reméltem sokat. Viszont, amint felléptem a metaautoszerviz.hu kezdőlapjára, már rögtön kicsit meglepődtem. Az oldal kinézete pont olyan volt, ahogy elképzelek egy megbízható és átlátható autós szervizt. Nem volt semmi túlgondolva, de egyáltalán nem volt igénytelennek mondható. Ez volt a tökéletes egyensúly. Jó érzés volt itt böngészni és tájékoztatókat olvasni. Egy pillanatig nem éreztem azt, hogy csak át akarnak verni engem ügyes szójátékokkal és trükkökkel.

metaautoszerviz.hu

A tájékoztatókra is ez az egyértelműség volt jellemző. Attól függetlenül, hogy nem vagyok járatos autós témákban, még nekem sem esett nehezemre felfogni azt, amit itt kínálnak nekünk. Vegyük példának azt, hogy milyen a szerelés folyamata náluk, egy átlagos szervizhez képest. Mindenkivel biztosan történt már olyan, hogy bevitte az autóját valami rutin javításra, de mikor a fizetésre került a sor, jóval többe került a szolgáltatás, mint amire számítottak. Ez azért van, mert sokszor több problémát is észrevesznek az autóval, mikor elkezdik javítani. Ezeknek a megoldásához plusz alkatrészek kellenek, azok pedig több pénzt jelentenek. A metaautoszerviz.hu csapata ezt a faktort úgy küszöbölte ki, hogy ha a szerelés folyamata alatt bármi ilyen történne, elsőként minket kérdeznek meg azzal kapcsolatban, hogy szükségünk van-e a javításra. Persze nagyrészt jó, ha igent mondunk, hiszen mégiscsak értenek hozzá, de az opcionális javításokra lehetőségünk van nemet mondani.

Ez pedig nekem egy idáig példátlan ügyfél centrikusságot mutatott, ami elengedhetetlen egy szerviznél. A többi tájékoztató is megerősített ebben a hitemben. Éreztem, hogy megszavazhatom nekik a bizalmamat anélkül, hogy csalódástól kéne tartanom. Így is tettem, megcsörgettem az oldal elején található telefonszámot. A hívásomra szinte rögtön reagáltak, pedig vannak helyek, ahol erre akár órákat is kell várni. Elmagyaráztam nekik, hogy mégis miről lenne szó, ők pedig készségesen válaszoltak, hogy mivel tudnánk ezt megoldani és már akkor mondtak egy árat, amire körülbelül számíthatok. Így minden tiszta volt és nem éreztem azt, hogy bármivel is át akarnak verni. A szolgáltatással nagyon meg voltam elégedve.