A fabrikettet is kell tárolni

A bátyámmal van egy vállalkozásunk. Fabrikettek gyártásával és forgalmazásával foglalkozunk. Néhány éve vágtunk bele, és azóta mindkettőnk szeme fénye lett a kis vállalkozás. Alaposan ki is nőtte magát, nemrég kénytelenek voltunk egy nagyobb telephelyre átköltözni. Ugyan az áru leltározását már nem mi végezzük, azért néha szeretünk mi is bekukkantani a raktárba, megnézni, hogy minden rendben van-e.

Legutóbb egy ilyen viziten voltam, és megdöbbenve láttam, hogy a polcok, amiken az árut tartjuk, több helyen kilazultak, vagy leszakadtak, és sok helyen inognak is. Ócska polcok voltak, melyeket a raktárépülettel együtt kaptunk, és most láttam, hogy itt az ideje lecserélni őket. Arról azonban fogalmam sem volt, hol fogok találni olyan nagy teherbírású polcokat, melyek megfelelőek lesznek.

Felhívtam a bátyámat. Ő már észrevette a hibát, akart is szólni nekem, csak elfelejtette. Viszont utánanézett, és talált egy megbízható céget, ami polcokkal foglalkozik. Rackinglog a neve és rengetegféle jó minőségű, nagy teherbírású polc megtalálható náluk. Mindenképpen minőségi polcot szerettünk volna, hogy még jó pár évig ne kelljen lecserélnünk. Végül egy rozsdamentes fémpolc mellett döntöttünk, mely ellenáll a környezeti hatásoknak és így különösen időtálló.

Megrendeltük a polcokat és vártunk. Mire kiürítettük a raktárt, hogy legyen hely az új nagy teherbírású polcoknak, már meg is érkeztek az újak. Megkértünk néhány munkást, hogy rakják össze őket, és állítsák fel a raktárban, majd szépen felsorakoztattuk a dobozokat. A polcok tökéletesek. Masszívak, de könnyűek is, ha át kéne rendezni őket. Az árut most sokkal nagyobb rendben tudjuk tartani, mint azelőtt.

Annyira megtetszett nekünk, hogy rendeltünk az irodába is, ugyanolyat. Talán furcsa ötletnek tűnhet, de végül remekül illett oda is. Szépen fel lehet rájuk sorakoztatni a mappákat. Akár még valaki otthonába is el tudnám képzelni őket, megfelelő környezetben nagyon stílusosan hathat.

Nem is gondoltam volna azelőtt, hogy a megfelelő tárolás milyen fontos egy vállalkozáshoz, pedig az. És a megfelelő tárolásnál kulcsfontosságú, hogy milyen polcot választ hozzá az ember. Hiszen az áru az első számú érték egy vállalkozásban, és azt mindenféleképpen védeni kell. Ha nem elég masszív a polc, az áru könnyen leeshet és megsérülhet, ha nem jó az anyaga, egy idő után elkezdhet rozsdásodni vagy szuvasodni, ami az áruban is kárt tehet. Mi szerencsére találtunk olyan polcokat, amikkel ezeket a veszélyeket elkerülhetjük, és bárkinek, aki hasonló helyzetbe kerül, mint amiben mi voltunk, a Rackinglogot ajánljuk.