A fa alá is mehet elektromos fűtés, vagy csak a csempe jó? Utánajártunk!

Mivel fával dolgozunk, sokszor kapunk olyan kérdéseket, amiket nem nagyon tudunk megválaszolni. A hideg beálltával egyre többen szembesülnek azzal a gonddal, hogy a fűtésük meghibásodott, nem látja el megfelelően a funkcióját, vagy a ház nem megfelelő szigetelése miatt szökik a meleg, a levegő pedig hideg marad.

Ha valakinek ilyen gondjai vannak, akkor annak a legmegfelelőbb az elektromos fűtés. Persze az elektromos padlófűtés ár meghatározó tényezője annak, hogy ki tud váltani és ki nem, de ha valakinek van rá lehetősége, én azt javaslom, hogy váltsanak.

Az elektromos padlófűtés ár mellett a legtöbbször felmerülő kérdés az az, hogy milyen burkolat alá telepíthető. Nos, erre a választ sokáig sorolhatnám, hiszen a legtöbb burkolat alá gond nélkül lehet telepíteni ezt a fajta fűtési rendszert.

De hogy lehet ez?

Az elektromospadlofutes.info oldalon olvastam az amorf fűtőszálas technológiáról. Ez a technológia modernizálta a melegvizes padlófűtést, és a melegvíz keringetése helyett egy sokkal 21.századibb módszert alkalmaz. Az otthonunk fűtését így teljesen elektromosan oldhatjuk meg.

Az amorf fűtőszálak árammal működnek, felmelegszenek, ezt a hőt pedig átadják a burkolatoknak, amik pedig közvetlenül a testünkre sugározzák a hőt. Sokkal megbízhatóbb és hatékonyabb fűtési módszer ez, mint a szokásos radiátoros megoldás. Nincsenek hideg pontok a szobákban, nincsenek jéghideg lábak, már, ha a padlófűtést választjuk.

Ez a technológia annyira megbízható, hogy nem csak a padlón, de a falakon vagy a mennyezeten is megállja a helyét. Szóval nem, nem kell félni, nem fog felgyulladni a parketta vagy a hajópadló akkor sem, hogyha elektromos fűtés van alatta. Abszolút biztonságos a rendszer, mivel a fűtőszálak nem melegszenek 30°C fölé.

Ez a hőmérséklet természetesen bőven megfelel az igazán fázós embereknek is, de a működése így abszolút biztonságossá válik. Lehetetlen sérüléseket szerezni vele, és mind nekünk, mind az esetleg lakásban élő négylábú barátainknak is ideális hőmérsékletet biztosíthatunk.

Sokat jelent egyébként, honnan érkezik a hő, mert, ha az a közvetlen közelből érkezik, sokkal melegebbnek hat. Általában a padlófűtés sokkal alacsonyabb hőfokon való üzemeltetése is ugyanolyan melegérzetet nyújt, mint a radiátor.

Egyébként persze, függ attól, hogy honnan szerezzük be a technológiát, de azt mondják, sokkal időtállóbb, mint egy gázzal működő rendszer.

Az elektromospadlofutes.info oldal például kifejezetten megbízható a beszerzés és telepítés kapcsán, én őket ajánlom. Csupa jókat lehet olvasni róluk és árak tekintetében sem vészes. Azt kapja az ember, amire szüksége van, lehetőség szerint a legjobb kivitelezéssel.

Az elektromos fűtés tehát bátran szerelhető akár fa burkolatok alá is, nem kell mindent lecserélni azért, hogy sokáig élvezhessük.