A cirkon koronának köszönhetően végre természetes lesz a mosolyom

Az utóbbi időben nagyon sok pénzt költöttünk az ingatlanunkra. A feleségemmel eldöntöttük, hogy nem húzzuk tovább az időt, felújítjuk a házunkat, igazán kényelmessé varázsoljuk azt. Jó pár éve vásároltuk meg a házat, azonban a felújítást folyamatosan halaszthattuk. Mindig találtunk valamint, amit fontosabbnak gondoltunk.

A felújítás rengeteg áldozattal járt, meg kellett húzni a nadrágszíjat, a luxuscikkeknek búcsút kellett mondani. A legtöbb pénz a fűtésrendszer teljes átalakítására, cseréjére ment el. De legalább ezen a télen már fabrikettel fűthetünk végre.

A felújítás befejezését követően, valamint a fabrikett beszerzése után bár nem sok pénzünk maradt, eldöntöttük, hogy azt magunkra fogjuk költeni, egy kis kényeztetés néha szükséges. A feleségem nagyon szeret csinosan öltözködni, így ő vett néhány ruhát, valamint cipőt magának. Emellett nagy hobbija az olvasás, tehát vett magának néhány kihagyhatatlan regényt. Nekem is vannak bizonyos szerszámok, kerti eszközök, amikre vágyok, de sajnos a fogproblémáim miatt először az orvost kellett meglátogatnom.

Nincsenek túlságosan jó tapasztalataim a körzeti fogorvosokról, így mindenképp a magánrendelőkben gondolkodtam, mivel sokkal inkább biztonságban érzem magam egy általam kiválasztott szakember kezében. A magánrendelőkben nincs meg az a vágóhídi hangulat, ami a körzeti fogorvosok várótermeiben uralkodik.

Jóideje nem foglalkoztam a fogaim egészségével, emiatt nem is volt bevált szakember, akihez mehettem volna. Emiatt az interneten kezdtem el keresgélni, ahol nagyon hamar találtam is egy jónak tűnő magánrendelőt. Nem gondolkodtam sokáig, hamar időpontot egyeztettem. Szerencsére volt a következő héten szabad helyük, így már lélekben készülhettem is a fogorvoshoz.

Azt kell tudni, hogy már fiatalon, egy sportbaleset következtében az egyik első fogamat elveszítettem, így jó pár évvel ezelőtt korona került a fogaimra. Ahogy most is, akkor is ezt tartottam a legjobb fogpótlási megoldásnak. Jól tudtam azonban, hogy amennyiben a korona mellett döntök, akkor fennáll annak az esélye, hogy az évek múlásával cserélni kell azt, mivel nincs olyan erősen rögzítve, mint az igazi fogak. Egy ideje úgy láttam, hogy sajnos ennek a cserének valószínűleg itt az ideje, mivel rágás közben sokszor éreztem, hogy valami nincs rendben a fogaimmal.

A fogak pótlása költséges mulatság, így már előre féltem, hogy mit fog mondani a fogorvos. A félelmem sajnos beigazolódott. A szakember közölte velem, hogy itt az ideje a korona cseréjének, tehát ismét nyúlhatok bele mélyen a zsebembe.

A fogorvos a cirkon korona mellett érvelt, ezt ajánlotta nekem, mivel mind egészségügyi, mind pedig esztétikai szempontok szerint ez a jobb választás, legalábbis szerinte. Megfordult a fejemben, hogy azért akarja rám beszélni a cirkon koronát, mivel így több pénzt csikarhat ki belőlem. Igen, tudom, hogy nagyon gyanakvó vagyok, de mivel eléggé megcsappantak az anyagi tartalékjaink, nem szerettem volna kidobni a pénzt az ablakon teljesen fölösleges dolgokra.

Nekem korábban fémkerámia korona volt a fogaimon, ami bár nem keltett igazán természetes hatást, nem voltam vele elégedetlen. Az volt a meggyőződésem, hogy a műfog nem is lehet olyan, mint az eredeti, emiatt könnyen megszoktam a mű mosolyt is.

Az orvos, látva kétkedésemet, részletes tájékoztatót adott a cirkon koronákról, kiemelte, hogy miben különbözik a fémkerámia koronától. Az orvos közölte, hogy míg a természetes fogak áteresztik a fényt, a fémkerámia korona ezt a látszatot nem képes produkálni. A cirkon koronát azonban már úgy fejlesztették ki, hogy ezt a látszatot keltse, hiszen a cirkónium váz fényáteresztő képességében teljesen megegyező a természetes fogakkal. A korona porcelán borítása pedig teljesen úgy néz ki, mint a valódi fogzománc. Így teljesen élethű mosolyt képes kölcsönözni ez a típusú fogpótlás. Először kicsit kétkedtem, azonban az orvos képekkel támasztotta alá az elmondottakat. Valóban nagy különbség volt a két fogpótlás között.

Kezdett érdekelni a cirkon korona, de megpróbáltam magam eltántorítani tőle, az anyagi hátránya miatt. Próbáltam fogós kérdéseket feltenni az orvosnak, de mindenre volt pozitív válasza. Nagyon zavart, hogy korábban a fogágyamnál megjelent egy szürke csík, amely esztétikailag kifejezetten csúnya volt. Az orvos szerint ez a fémkerámia korona fémvázának a széle. A fogínyem visszahúzódása következtében jelent meg ez a csík, mivel az íny begyulladt, a szervezet így tiltakozott a természetellenes anyag ellen. A cirkon korona esetében ez nem fordulhat elő, mivel alapból nem tartalmaz semmilyen fémszármazékot, a fogpótlás váza szervezetbarát anyagból készül. Mindemellett a szakember szerint a cirkon korona rendkívül szilárd, maximálisan illeszkedik, így teljesen komfortos érzést biztosít, valamint nagyon sok ideig kitart, anélkül, hogy le kellene cserélni azt. A másik nagy előnye ennek a fogpótlásnak, hogy arra, akárcsak az eredeti fogak esetében, az íny rá tud nőni, emiatt hosszabb távon nem kell félni attól sem, hogy az íny visszahúzódik vagy begyullad.

A cirkon korona által biztosított fogsor elbűvölt. Még sosem hallottam ilyen tökéletes megoldásról. Úgy nézhetek majd tükörbe, hogy egy természetes, igazi fogsort látok, mint tizenkilenc évesen.

A cirkon korona bár többe kerül, mint a fémvázas társa, mellette döntöttem. A feleségem nem fog örülni az ismételt magas kiadásnak, de biztos vagyok benne, hogy támogatni fog ebben is, hiszen neki is kellemesebb lesz néznie a gyönyörű, természetes mosolyomat. Már izgatottan várom, hogy elkészüljön az új koronám. Úgy gondolom, hogy ez hasznosabb lesz, mint a szerszámok vagy a kerti eszközök.