Videózni akartunk, gumiabroncs lett a vége de nem bánjuk

Pár hete, mikor még jó idő volt, úgy döntöttünk a csapattal, hogy kimegyünk a legközelebbi erdős-naturey helyre, és forgatunk valami kreatívat. Kicsit romantikus, kicsit táj-bemutató jellegűben gondolkodtunk, de semmi nem volt kőbe vésve. Az idő jó volt, kedvünk is volt hozzá, úgy tűnt nincs előttünk akadály.

Szóval már bepakoltuk a kocsiba a felszerelést, meg minden, mikor Márk megszólal, hogy: Te mikor vettél utoljára gumiabroncsot? Hát, mondom neki, nem mostanában. Úgyhogy egy kis noszogatás után rábeszéltek, hogy videózás helyett inkább nézzünk új gumiabroncsot az autóra. Mert filmezni kimehetünk máskor is, de ha ezt csak halogatjuk, abból komoly baleset is lehet. A keresés nem volt egyszerű, hiszen rengeteg helyen lehet kapni gumit, de a pénztárcánknak nem volt annyira mindegy. A jelenlegi helyzet se könnyítette meg a dolgunkat, de szerencsére a legtöbb áruháznak van webshopja, és ki is szállítanak. Ez mentette meg a dolgot, mert ha nekem kellet volna utána menni, biztos addig halogatom, amíg csak lehet.

Na tehát, végül úgy tűnt sikerült megtalálni az igazit, ami a webshop-ot illette. A Gumidiszkont, egy száz százalékban magyar cég, tűnt a lehető legtökéletesebb felületnek a megfelelő gumiabroncs kiválasztásához, és nem kellett csalódnom. A főoldalon egyből be tudtam írni a már meglévő keréken lévő méret adatokat, és még a sebesség indexet és a tömeg indexet is specifikálhattam, hogy minél pontosabb eredményt kapjak a közel 30 ezer választható abroncsból. A kevésbé tapasztaltak vagy tájékozottak számára egyből a főoldalon elhelyeztek egy tájékoztatóra irányító belső linket. Így akinek kérdése van, ott több mint valószínűleg megtalálja a választ. Az érdeklődők kedvéért, elmondom én mit találtam.

Először is, aki mostanában szeretne gumiabroncsot vásárolni, az készüljön fel, hogy 4-5 napba beletelik a szállítás. Ez normális esetben, a délig beérkező megrendeléseknél egy nap lenne, de most főszezon van, így sok a megrendelésük. Szállítási költséget kerekenként, nem rendelésenként számolnak fel, úgyhogy erre figyeljetek. A Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) fülben azt is megtudtam, hogy a gumikra vonatkozó garancia gyártónként változhat, de minimum két év a kiterjedése. Az erre vonatkozó további információt pedig az Általános információk fül alatt találjátok. Ha nagyon el vagytok veszve a nagy felhozatalban, amit teljesen megértek, ne aggódjatok! A főoldalon a tájékoztató mellett találtok egy táblázatot a leggyakrabban választott márkákról és méretekről, az jó kiindulási pont lehet.

Ha esetleg valami gondotok van a megérkezett kerékkel vagy amikor a futár hozza (például rossz a mérete vagy a márkája), a futárral visszaküldhetitek. De később is elállhattok a szerződéstől, tizennégy napig, és akkor visszakapjátok az árát. Csak a visszaküldés postaköltségét kell kifizetnetek ebben az esetben. Nálam szerencsére minden teljesen rendben ment, úgyhogy nem kellett ezt az opciót kihasználnom, de mindenképp korrekt eljárás a cég részéről.

Aki esetleg Miskolc közelében lakik, az személyesen is átveheti őket, és ahogy értettem, ott fel is szerelik neki. Én sajnos túl messze lakok ahhoz, hogy ez kényelmes és gazdaságos legyen, de hátha másnak jó lesz. Fizetni lehet készpénzzel és bankkártyával is, szóval minden megoldható. Ha pedig lenne olyan kérdésetek, amire itt se, se az oldalon nem találtatok választ, nyugodtan érdeklődjetek az ügyfélszolgálatnál.

Szóval, ugyan filmezni most nem tudtunk, de legalább azon nem kell aggódnom, hogy a rossz gumik miatt autóbalesetet szenvedek. Nekem ez is megteszi.