Videó készítés az alkoholizmusról?

Nemrég azt a feladatot kaptam, hogy készítsek egy videót az alkoholizmusról, és ez bizony nem könnyű feladat! Míg eddig olyasmit gondoltam, hogy ez olyasvalami, ami mindig másokkal történik, ahogy beleástam magam, látom, hogy ez tényleg népbetegség Magyarországon és rengetegen érintettek. És a helyzet még rosszabb, ha keletre tekintünk. A statisztikák alapján az orosz sztereotípiák ezzel kapcsolatban sajnos igazak. Még jó sok mindennek kell utánajárnom, hogy jó filmet tudjak összerakni, de találtam egy jó oldalt, ahol a fókuszban az alkoholizmus kezelése áll.

Egy Családi Központról van szó, a neve Felépülők Családi Felépülési Központ, ahol nyolc szakember négy különböző programmal igyekszik segíteni az alkoholistákon. Nem véletlen, hogy az alkoholizmus kezelését választották életük hivatásának, hiszen mind Dániel, a kisebbik fiú, mind édesapja átestek az alkoholizmus szörnyűségein, és végül külső segítséggel sikerült mindebből kilábalniuk. Most ők igyekeznek visszaadni a világnak, amit korábban ők kaptak.

Ha nagyon komoly a probléma az alkoholizmussal, a 28 napos bentlakásos programukat ajánlják, amelyben egy turistáktól, ismeretlenektől, meglepetésektől mentes vidéki házban lehet kijózanodni, és a betegséget legalább felületesen ismerők számára (magamat is ebbe a kategóriába teszem az internetes kutatásom után) egészen hihetetlen eredményre képesek: 4 hét alatt a betérők közel három negyedét kigyógyítják ebből az életeket tönkretevő betegségből… Vagy ahogy ők mondják, élethosszig tünetmentessé teszik, hiszen a módszerük szerint ez a betegség nem gyógyítható.