Rájöttem: nem is olyan vészesek a hőszivattyú telepítés árak

Az utóbbi években meglehetősen népszerű elfoglaltság lett a videózás, minden kamasz valamelyik videómegosztón akar sztárvideós lenni, bár elég keveseknek jön össze. Ettől függetlenül lehet próbálkozni, senki sem tiltja. Magam is néha rátévedek egy-egy csatornára, ahol érdekesebb tartalmak szoktak megjelenni, első sorban a saját magam okítása céljából. Igyekszem információkat gyűjteni, hogy hogyan lehet fenntarthatóbb, környezetbarátabb módon élni. A hőszivattyú rendszerekkel is egy ilyen videóban találkoztam először, és annyira felcsigázták az érdeklődésemet, hogy nem sokkal később alaposabban is beleástam magam a témába. Érdekelt, hogy hogyan működnek, mennyire hasznosak, illetve mennyire magasak a hőszivattyú telepítés árak. Mert ha megfizethető, és valóban annyira hasznos, mint mondják, akkor érdemes rajta alaposabban elgondolkodni. Így bukkantam rá többek között a klimaglobal.eu oldalára, ami megítélésem szerint a legtöbb infóval szolgáló webhely.

Annyit tudtam azelőtt a hőszivattyúkról, mint egy átlagos ember, azaz semmit. Magát a fogalmat mintha korábban már hallottam volna, de nem tulajdonítottam különösebben nagy jelentőséget neki, nem érdekelt az ilyesmi. Azonban miután egyre több helyen találkoztam vele, nekem is elkezdte felkelteni az érdeklődésemet. Így hát keresésbe fogtam, hogy magyarul is ismereteket szerezzek róluk, és így futottam bele végül a klimaglobal.eu oldalába. Ez egy kifejezetten klímákkal és hőszivattyúkkal foglalkozó vállalkozás felülete, akik évek óta vannak a szakmában, szóval azért a szavuknak van némi hitelessége. Igyekeztem hát minél több értesülést magamba szippantani az olvasottakból.

Ami a hőszivattyú telepítés árak alakulását illeti, nagyon nem mindegy, hogy milyet szeretnél, illetve milyenre van lehetőséged. Bizonyos ingatlanoknál például elképzelhetetlen lenne talajkollektoros hőszivattyút telepíteni, mivel egyrészt nincs hozzá elegendő terület, másrészt ha van is, akkor is árnyékos, és így a hatásfok jóval alacsonyabb lenne. Illetve ha az ingatlanhoz tartozó telek területe még elég nagy is lenne, akkor is komoly földmunkát igényelne az ilyen típusú hőszivattyú telepítése, vagyis ha munkagépekkel hozzáférhetetlen, akkor sajnos nem lehetséges a művelet. Talajszondás hőszivattyúkhoz meg akár 200 méter mélyre is le kell fúrni, viszont ha olyan a talaj összetétele, vagy olyan magas a talajvíz, akkor ismét meghiúsulhat a dolog.

A legegyszerűbbek a levegő-levegő rendszerek, jellemzően ezeknél a legalacsonyabbak a hőszivattyú telepítés árak. Mivel ezekhez nem kell nagy földterület vagy mély fúrás, csak egy kisebb beton alap a ház közelében, viszont ugyanúgy ellátják a feladatukat, így érthető, hogy a legtöbben ezt választják. Ezek között is találni olyat, ami csak a belső légteret melegíti, ám olyanok is akadnak, amik melegvíz előállítására is alkalmasak. Szóval mindenképpen érdemes konzultálni a szakértővel, ha bele akarnál vágni. A klimaglobal.eu munkatársai nagyon komolyan veszik a dolgot, helyszíni felmérés nélkül nem is adnak senkinek végleges ajánlatot hőszivattyú rendszerre. Azaz ha kiderül, hogy az árajánlatkérő háza és telke egyszerűen nem alkalmas, vagy számára túl magasak lennének a hőszivattyú telepítés árak azzal együtt, hogy a fűtési rendszert is át kell alakítani, akkor nem vállalják az ügyet. Ez mindenképpen becsülendő, csomóan a haszon érdekében bárkit hitegetnének.

Szóval ha Téged is érdekelnek a hőszivattyú telepítés árak, akkor javaslom, keresd fel a klimaglobal.eu vonatkozó aloldalát, és rengeteg mindent megtudhatsz a működési elvüktől kezdve a fajtáin át a hasznosságukig. Én nagyon örültem, hogy rájuk bukkantam, és egyre inkább afelé hajlok, hogy ha sikerült a megfelelő összeget összeszedni, akkor ők lesznek az elsők, akiktől ajánlatot kérek hőszivattyú telepítésre!