Hogy jön össze a videó szerkesztés és a klíma tisztítás? Hát így!

A videó szerkesztés nem a kedvenc feladataim közé tartozik, de nem lehet nélküle jó videót kiadni az ember keze közül. Szóval épp egy szerkesztés közepén voltam az irodámban, mikor hirtelen a fejembe villant, hogy lehet nem ártana megnézetni a klímát. Persze, ez nem volt olyan sürgős dolog, így tél közepén, de évente egyszer meg kell nézetni, és szerintem jobb év elején letudni. Mivel nem szeretem halogatni a fontos dolgokat, befejeztem a szerkesztést, és megnéztem bekapcsol-e klíma, minden oké-e vele.

Úgy tűnt némi tisztításra lenne szüksége, így elkezdtem keresgélni a neten egy kis karbantartás után. Találtam is egy oldalt, ami eladás mellett klíma tisztítás, karbantartással is foglalkozik, ami nekem pont kapóra jött. És valóban, ők is felhívják az oldalon a figyelmet arra, milyen fontos a klíma rendszeres tisztítása, hiszen akár betegségeket terjesztő baktériumok, gombák is megtelepedhetnek benne. Arról nem is beszélve mennyivel többe kerülne, ha új klímát kéne beszerezni, nem csak tisztítani.

A biztonság kedvéért ennek is utána néztem, mert sose árt tájékozottnak lenni. Valóban, ha csak magukat az eszközöket vesszük figyelembe, attól függően, hogy milyen márkájú, méretű vagy teljesítményű gépet szeretnénk szerelés nélkül fizethet az ember olyan 300 ezer forint környékén is. És ez csak a közép kategória. Erre még pluszba rá menne a beszerelés, ami adott, hogy pénzben nem biztos, hogy jelentene ennyit, de esetenként 3-4 órát is igénybe vehet. Ugyan ennél a cégnél eltakarítanak amennyire tudnak maguk után, de még így is lehet hogy kell pluszban felporszívózni vagy felsöpörni.

Mivel a felület alapján a cég elég szimpatikusnak tűnt, írtam is nekik ímélt, hogy ha lehetséges szeretném igénybe venni a szolgáltatásaikat, konkrétan a klíma tisztítást. Hamar válaszoltak is, és kaptam tőlük egy árajánlatot, amit kielégítőnek tartottam annak fejében, amit kértem tőlük. Persze azt figyelembe kellett vennem, hogy nem tudnak azonnal hozzám rohanni, ezt az oldalon is feltüntették. A három napos várakozás nekem nem volt nagyon megterhelő, és mindent össze vetve igazán igényes munkát végeztek.

Ha esetleg neked is szükséged lenne klíma tisztításra bátran merem ajánlani őket, de arra azért felhívnám a figyelmet, hogy csak Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében vállalnak ilyen munkákat. Szóval, ugyan nagyon ügyesek, és rendkívül jól végzik a munkájukat, ha nem tartozol ezekbe a megyékbe, más szerelőt kell keresned.