Fogászati implantátumról szól az új videóm

Van, hogy megrendelésre, van, hogy csak a saját szórakoztatásomra készítek videókat, utóbbiból is sokat lehet tanulni, fejlődni. Nagyon fontosnak tartom a fogak ápolását, megőrzését, vagy esetleges hiány esetén a pótlásukat, hogy mindig szép, esztétikus mosolyunk legyen, így arra gondoltam, hogy erre a témára fogom felépíteni a legújabb videómat.

Édesapámnak nem rég szüksége volt implantátum beültetésére, mivel sajnos egy baleset során elveszítette az egyik fogát. Így persze azonnal hozzá fordultam az ötletemmel, és kifaggattam arról, hogy ő hol járt és mi történt a beavatkozások során. Azt mondta, hogy először röntgenezték. Ezt később tudtam meg, hogy panoráma röntgennek nevezik, majd ezt követően beszélték meg a továbbiakat az orvossal, aki javaslatot tett a szükséges kezelésekre, mivel az első alkalommal arra is fény derült, hogy van egy lyukas foga is az édesapámnak, így először azt kellett kezelniük, csak ezután kerülhet sor az implantátumra.

Nem tudtam, milyen lehet egy ilyen implantátum beültetés. Gondoltam, hogy nagy fájdalommal jár, de édesapa azt mondta, hogy olyan sincs mint egy foghúzás, pedig manapság már az sem annyira kemény művelet, mint évekkel ezelőtt volt.

Apám azt javasolta, hogy nézzem meg annak a klinikának az oldalát, ahol ő is járt a beültetése miatt, mert náluk található részletes leírás a fogászati implantátumokról onnantól kezdve, hogy mi is az pontosan, miből készül, kinek milyen típus ajánlott, ki kaphat ilyet, mi kell az egészhez, milyen feltételei vannak, hogyan néz ki maga a műtét az elejétől a végéig. És még sok felvetődött kérdésre megtaláltam a választ, ami a segítségemre volt.