Egy új területbe nyerhettem betekintést, ez pedig az acél kereskedelem

Már nagyon sokféle területen kipróbálhattam magam, már ami a videózást illeti. Hívtak már nyári táborokba megörökíteni az eseményeket, esküvőkre, illetve mindenféle kreatív, művészeti projektekbe.

Most viszont számomra egy teljesen ismeretlen terepre keveredhettem az egyik mérnök barátom által, ugyanis felkért, hogy örökítsek meg néhány fontosabb műveletet az építkezésen, amelyen éppen dolgozik. Ez nekem iszonyat izgin hangzott, mert ilyen munkában még nem volt részem, és amúgy is szeretem bővíteni a portfóliómat.

Meg is beszéltük hát, hogy melyik nap nézhetnék ki az építkezésre felmérni egy kicsit a terepet és megbeszélni, hogy pontosan mit is kell majd megörökítenem. Amikor eljött a nagy nap, és megérkeztem az építkezésre, elsőként a hatalmas acél lemezek keltették fel a figyelmemet. Egyből meg is kérdeztem a barátomat, hogy mégis honnan szereznek be ilyen gigászi acél lemezeket. Ő pedig készségesen tájékoztatott, hogy mivel acél kereskedelem terén verhetetlenek, ők mindig az acelpartner.hu-val dolgoznak együtt.

Soha nem gondoltam bele, hogy valóban, az acél kereskedelem egy létező iparág, ugyanis új épületek felhúzására, vagy ipari méretű gépek gyártására mindig is szükség lesz, és ehhez az alapanyagot be kell szerezni valahonnan. Olyan alapvetőnek tűnik, hogy minden szükséges eszköz csak úgy a rendelkezésünkre áll, hogy el is felejtettem, hogy mindezeket elő is kell állítani valahogy.

Hazaérve arra gondoltam, hogy merő kíváncsiságból utánanézek kicsit az acelpartner.hu-nak. Amint az oldalukat olvasgattam, egyből világossá vált, hogy ők nem csak acél kereskedelemmel foglalkoznak, hanem többek között lángvágással és plazmavágással, élletöréssel, acél szerkezetek gyártásával, CNC gépi forgácsolással, lemezlakatos munkákkal és felülettisztítással is. Sőt mi több, igény esetén még bérmunkát is vállalnak. Ez pontosan azt jelenti, hogy az ügyfél által szolgáltatott alapanyagot ők az igényeknek megfelelően megmunkálják a beküldött gyártási műhelyrajzok szerint. Bár mint már mondtam, cseppet sem vagyok otthon a témában, de nekem úgy tűnik, hogy az Acélpartner tevékenységi köre roppantul széles, így számos ügyfelet tudnak kiszolgálni egyszerre.

Saját raktárkészletükből pedig acél lemezek eladásával is foglalkoznak. Megtalálható náluk melegen hengerelt és durva hengerelésű acéllemez is, változatos táblaméretekben. Ami a táblák vastagságát illeti, 3 mm-től egészen a 300 mm-ig minden megtalálható náluk, a táblák szélessége pedig 1500 és 2500 mm, hosszúsága pedig 2000 és 12.000 (!!!) mm között mozog. Azért ez is elég széles paletta, nem? Azoknak pedig, akik szeretnének többet megtudni a különböző acél ötvözetekről, az oldal még egy acél kisokossal is tud szolgálni.

Kíváncsi voltam még arra is, hogy ez a cég mióta van jelen a piacon. A bemutatkozásukra kattintva megtudhattam, hogy egy teljesen magyar kézben, magántulajdonban lévő cégről van szó, akik számára a minőségi munkavégzés és a minőségi anyagok árusítása kiemelkedően fontos. Már több mint két évtizede, 1999-ben kezdték el a munkájukat és azóta töretlenül fejlődnek.

A cég székhelye Budapesten, a Gyömrői úton található, tehát még csak nem is kell a világvégéig elmenni (nekem, mint budapestinek legalábbis). Aki viszont szeretné jobban is megismerni az Acélpartner Kft-t, és nem akar a telephelyükön alkalmatlankodni, az meglátogathatja a cég Facebook vagy LinkedIn oldalát, valamint felkeresheti az Instagram adatlapjukat, vagy pedig a Youtube csatornájukat is, ahol vizuálisan is betekintést nyerhetünk a munkájukba.

Nekem elég sok tanulsággal szolgált ez a látogatás az építkezésre, és egy kis betekintést is nyerhettem az acél kereskedelembe azáltal, hogy ellátogattam az Acélpartner oldalára. Már várom a következő alkalmat, amikor kimehetek a “terepre”, mert biztos vagyok benne, hogy megint tanulok majd valami újat.